Yksi 80-luvun loppupuolen herkkumme kotona oli yksinkertaisimmillaan riisiä ja tonnikalaa. Sitä veikkaan meidän tehneen myöskin syyskuun alussa 1992

Pitkäjyväinen riisi keitettiin oikeaoppisesti irtonaiseksi. Kattilan kantta ei availtu keittämisen aikana, eikä riisiä sekoitettu. Kypsän riisin tunnisti äänestä ja näki riisin joukkoon muodostuneista "rei'istä". Sitä en muista, lisättiinkö riisin joukkoon suolaa vai ei. Mikäli lisättiin, oli se ihan tavallista, suomalaista pöytäsuolaa; merisuolaa, Himalajan kristallisuolaa tai ruususuolaa ei silloin saanut pikkukylämme kaupasta, eikä kukaan ollut sellaisista kuullutkaan. Riisi oli tosiaan myös ihan "perusriisiä", ei jasmiinia eikä basmatia, ne tulivat myyntiin vasta paljon myöhemmin.

2.9.92.jpg

Kun riisi oli kypsää ja irtonaista, sen sekaan lisättiin tonnikalaa ja raakaa sipulia. Tässä vaiheessa sitten myös yrttisuolaa, muistaakseni jokin Herbamaren tapainen oli meillä jo siihen aikaan käytössä.

Siinäpä se, ei muuta kuin ahmimaan :)

Muistan uudenvuoden aaton juurikin noilta vuosilta, saattoi olla 1991. Vanhempani lähtivät uudenvuoden viettoon, minä SAIN olla yksin kotona. Tein ison kattilallisen riisiä&tonnikalaa ja nautin sekä siitä että vapaudestani litran Sprite -limsapullon kera :)